
Har du en idé som du tror kan skapa nytta för samhället? Vill du arbeta heltid under sommaren för att utforska dess potential? Eller har du redan kommit en bra bit på vägen med idén men behöver mer tid och pengar för att utveckla den? Vi hjälper dig!
Viktiga datum 2022-2023
Ansökningsperiod: 12 december 2022 – 12 februari 2023
- Jurybeslut: 15–21 mars 2023
- Kick-off: 10 maj, kl. 16.00-18.00 på Zoom
- Startdatum för projektperiod: 1 juni
- Slutdatum för projektperiod: 31 augusti
“Leapfrogs is a sense of security. It is like you are walking on a line and you know there is a safety net that is going to catch you if you fall. You are more confident in walking knowing that”.
– Vaishnavi Srinivasan, tidigare mottagare av Leapfrogstipendiet
Om Leapfrogs
Leapfrogs är ett stipendium på 33 000 kr som ger dig möjlighet att prova din idé! Stipendiet finns för att du som student ska kunna arbeta heltid med din idé under sommaren, juni-augusti. Utöver det finansiella stödet så erbjuds mottagare av Leapfrogs även coachning, workshops i affärsutveckling, samt ett värdefullt nätverk av andra studenter.
Leapfrogsstipendiet delas ut som ett led i arbetet med att inspirera och främja utvecklandet av kreativitet, innovationskraft och entreprenörskap för samhällsutveckling på Malmö universitet. Tanken bakom Leapfrogs är att ge studenter möjligheten att förutsättningslöst testa idéer. Under sommaren kan du exempelvis undersöka målgrupp, utforma prototyper och intervjua blivande kunder. Malmö universitet ger dig verktygen att lyckas!
Praktiskt information
Leapfrogsstödet ges som ett stipendium på totalt 33 000 kr, fördelat på två utbetalningar över tre månader. Stödet syftar till att göra det möjligt för dig som student att arbeta heltid med utvecklingen av din idé och kan därmed användas till idéutveckling och/eller uppehälle under projekttiden.
Projektet startar med en kick-off för alla stipendiemottagare i slutet av vårterminen. Under tiden för Leapfrogsprojektet kommer det anordnas fyra workshops med syfte att erbjuda verktyg och metoder som kan vara nödvändiga för arbetet med ditt projekt. Det är också en möjlighet för dig att träffa och interagera med andra stipendiemottagare.
Leapfrogs är en gemensam satsning mellan Malmö universitet, Lunds universitet, Högskolan Kristianstad och Blekinge Tekniska Högskola. Varje lärosäte ansvarar för de Leapfrogs-stipendier som delas ut till studenter på respektive lärosäte och skillnader i stöd och erbjudande kan därför förekomma.
Ansökningsprocessen
Ladda ner och läs nedan dokument innan du börjar skriva din ansökan. Om ditt projekt uppfyller våra ansökningskriterier och du accepterar de åtaganden som ställs så kan du skicka in en ansökan.
Är ni fler som söker med ett gemensamt projekt behöver ni skicka in en ansökan per person. Leapfrogsstipendiet delas ut till en individ och juryn bedömer därför enbart ansökningar med en avsändare. Universitetet vill stötta så många projekt som möjligt. Det kommer därför i regel endast delas ut en check per projekt, i undantagsfall kan juryn tillåta att vi delar ut två checkar per projekt.
För att få söka stipendiet krävs att du tagit minst ett högskolepoäng vid Malmö universitet, Lunds universitet, Högskolan Kristianstad eller Blekinge Tekniska Högskola under det senaste året.

Extra support från Malmö universitet
Utöver de aktiviteter som är gemensamma för alla fyra lärosäten erbjuder Malmö universitet extra support och coachning i samband med ansökan och under projektperioden. För dig som studerar på Malmö universitet innebär det bland annat erbjudande om arbetsplats på en inkubatorer under sommaren, en uppstartsfrukost med alla stipendiater från Malmö universitet och coachning under projektperioden från Drivhuset Malmö och Mau innovation. I slutet av projektperioden arrangeras även en träff för Malmö universitets stipendiater där vi reflekterar över det arbete som gjorts under sommaren, delar framgångar och motgångar och tittar
Malmö universitet erbjuder även coachning till dig som ansöker men inte blir beviljad stipendiet.