Stöd för studenter

Stöd för
studenter

Är du intresserad av innovation och entreprenörskap och bär på en idé som du vill förverkliga? Entreprenörskap är ett begrepp som innefattar många saker. Det kan vara allt ifrån att starta ett företag till att utveckla personlig handlingskraft. Ibland likställs denna handlingskraft med kreativitet, att se möjligheter som ingen sett förut, eller att förbättra något som helt enkelt behöver förbättras för att tiderna förändrats. 

Tre studenter som idéutvecklar tillsammans.

Nyfikenhet är första steget

Du behöver inte ha en idé för att få stöd i innovation och entreprenörskap vid Malmö universitet. Stödet riktar sig till dig som är nyfiken på att lära dig mer om entreprenörskap, innovativa projekt eller till dig som undrar vilka utbildningasprogram och kurser som erbjuder moment inom innovations- och entreprenörskap.

Secondhand-möbler finner nya hem genom cirkulär uthyrning

För att optimera resursanvändingen av möbler startade studenterna Vaishnavi Srinivasan, Max Pangerl and Jed Manguera den cirkulära uthyrningstjänsten Cohabit.

Ta del av deras resa och hur Leapfrogsstipendiet hjälpte dem att förverkliga sin idé.

Get down to it
– coworking för studenter

Plats:
Innovationsmiljön Storm

Datum:
29 mars 2023

Bild på utsidan av Drivhuset på Niagara

Drivhuset Malmö

Drivhuset erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som är student vid Malmö universitet. De hjälper dig i uppstarten av ditt projekt och utvecklingen av din idé. Genom olika kostnadsfria aktiviteter, evenemang och workshops erbjuder Drivhuset Malmö rådgivning, verktyg, inspiration och nätverksmöjligheter.

Bild på Irene Atance

Från kaffesump till kroppsskrubb – Sveriges första cirkulära hudvårdsmärke föddes i Malmö

Irene Atance, alumn från Malmö universitet och grundare av Go Cirkulär AB,
berättar om sin entreprenöriella resa.