Stöd för studenter

STÖD FÖR STUDENTER

Vid Malmö universitet tror vi att innovation är en vision som skapar värde och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Entreprenörskap är resan som omvandlar visionen till verklighet. Här är vi inte bara drömmare; vi agerar. Vi utmanar oss själva till att se bortom det vi har framför oss och ställer oss själv frågan – Tänk om?

Stormathon: Kreativ idégenerering för att bevara Malmös kulturella arv

Under 12 timmar samlades studenter från Malmö universitet till ett Stormathon med fokus på utvecklingen av Malmös kulturella och industriella arv. Tillsammans med fastighetsbolaget Trianon, arkitektföretaget FOJAB och kulturlotsar från Malmö stad utforskade studenterna hur historiska kulturbyggnader kan få nytt liv och samtidigt berika vår stadsbild. Stort grattis till det vinnande laget med Caitlin Leech, Iman Masic och Mira Charaf. för deras designlösning!

Hackathon främjar internationella studentsamarbeten

Hur kan tillgången till vård på landsbygden i Afrika förbättras? Den frågan stod i centrum när studenter från Malmö universitet och universitet i Sydafrika gemensamt deltog i en veckas Hackathon. 13 studenter från Malmö universitet och 15 från Rhodes University och University of Fort Hare i Sydafrika deltog i hackathonet. Deras uppgift var att i mindre grupper ta fram en innovativ lösning för att förbättra tillgången till vård i en fiktiv by på landsbygden i Afrika.

Nyfikenhet är första steget

Boka kostnadsfri vägledning med Drivhuset Malmö

Leapfrogs logotyp

Studentstipendier för idéutveckling

Leapfrogs är ett stipendium på 40 000 kr som ger studenter vid Malmö universitet möjlighet att utforska och utveckla en idé för samhällsnytta. Stipendiet finns för att studenter ska kunna arbeta heltid med sin idé under sommaren. Utöver det finansiella stödet så erbjuds mottagare av Leapfrogs även coachning, workshops i idéutveckling, samt ett värdefullt nätverk av studenter från Malmö universitet, Lunds universitet, Högskolan Kristianstad och Blekinge Tekniska Högskola.

Idétävling för visionära studentidéer

FutureMakers är en initiativrik idétävling som lyfter fram innovativa idéer och visionära koncept med potential att förbättra vår värld. Tävlingen arrangeras varje höst och erbjuder en plattform för Malmö universitets studenter att utforska potentialen i sina idéer, samtidigt som de tävlar om ett pris på 50 000 kr. Tävlingen organiseras av Malmö universitets innovationskontor i stolt samarbete med Sparbanken Syds Stiftelse, som vill stödja bra idéer nära dig.