Stöd för
studenter
Innovation och entreprenörskap är mycket mer än bara nya idéer. Det är begrepp som innefattar allt ifrån att starta ett företag till att utveckla en personlig handlingskraft. Ibland likställs denna handlingskraft med kreativitet, att se möjligheter som ingen sett förut, eller att förbättra något som helt enkelt behöver förbättras för att tiden har förändrats. På Malmö universitet uppmuntrar vi alla delar av innovation och entreprenörskap och arbetar med att främja nyfikenhet och utforskande tankesätt.
Get down to it
– coworking för studenter
Plats:
Innovationsmiljön Storm
Datum:
19 oktober 2023
Nyfikenhet är första steget
Du behöver inte ha en idé för att få stöd i innovation och entreprenörskap vid Malmö universitet. Stödet riktar sig till dig som är nyfiken på att lära dig mer om entreprenörskap, innovativa projekt eller till dig som undrar vilka utbildningasprogram och kurser som erbjuder moment inom innovations- och entreprenörskap.


Drivhuset Malmö
Drivhuset erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som är student vid Malmö universitet. De hjälper dig i uppstarten av ditt projekt och utvecklingen av din idé. Genom olika kostnadsfria aktiviteter, evenemang och workshops erbjuder Drivhuset Malmö rådgivning, verktyg, inspiration och nätverksmöjligheter.

Secondhand-möbler finner nya hem genom cirkulär uthyrning
För att optimera resursanvändingen av möbler startade studenterna Vaishnavi Srinivasan, Max Pangerl and Jed Manguera den cirkulära uthyrningstjänsten Cohabit.
Ta del av deras resa och hur Leapfrogsstipendiet hjälpte dem att förverkliga sin idé.
Leapfrogs
Leapfrogs ger dig möjligheten att få finansiellt stöd för att prova din idé.
Har du en idé som du gått och tänkt på? Hade du velat jobba heltid med den för att se om den faktiskt kan lyfta? Eller har du kanske redan jobbat på en idé men behöver mer tid och pengar för att utveckla den? Vi hjälper dig!
Leapfrogs ger dig 33 000 kr för att utveckla din idé under sommaren. Utöver det finansiella stödet så erbjuds du stöd inom bl.a. affärsutveckling och pitchteknik.
Leapfrogs-stipendiet är tillgängligt att söka för studenter vid Malmö universitet, Lunds universitet, Högskolan Kristianstad och Blekinge Tekniska Högskola.
Sten K Johnsons stiftelse
Sök Sten K Johnsons stipendium inom entreprenörskap.
Sten K Johnsons stiftelse delar ut stipendier till projekt i tidiga faser och projekt som är gränsöverskridande, det vill säga omfattar flera olika discipliner.
Stipendiet kan sökas för konkreta, noggrant definierade projekt med specificerad och tydlig projektplan, ett konkret formulerat mål, tidplan och budget.
Storleken på stipendiet är från 15 000 kronor till maximalt 300 000 kronor. Du som söker ska bo och/eller vara verksam i Skåne.
Stormathon
Stormathon är en innovationstävling inspirerad av traditionella hackathons, som bygger på att skapa nya idéer och lösningar på kort tid tillsammans med andra. Är du en student som är intresserad av samhällsförbättrande problemlösning och innovation är du välkommen att ansöka. Du kommer att ingå i ett team med studenter från olika utbildningsprogram och kurser. Alla team arbetar med samma uppdrag, från en extern uppdragsgivare, och coachas i problemlösningsmetodik och idéutveckling av erfarna innovationscoacher. I slutet av dagen presenterar ni er lösning för uppdragsgivaren samt en jury.
Stormathon arrangeras en gång om året på Storm.


Från kaffesump till kroppsskrubb – Sveriges första cirkulära hudvårdsmärke föddes i Malmö
Irene Atance, alumn från Malmö universitet och grundare av Go Cirkulär AB,
berättar om sin entreprenöriella resa.
Mau Holding
Mau Holding är Malmö universitets holdingbolag och en del av universitetets innovationsverksamhet. Mau Holdings uppdrag är att arbeta för att kunskap kommer samhället till nytta – att skapa nya bolag baserade på kunskap och forskningsresultat från Malmö universitet som bidrar till ett hållbart och jämlikt samhälle.
När ditt projekt är moget för att kommersialiseras erbjuder Mau Holding dig som är student vid Malmö universitet en plattform att växa från. Med kapital, kunskap, partners och nätverk, tar de din idé till bolag. För att bedöma om ditt projekt är kommersialiserbart och därmed redo för Mau Holding ska projektet först ha passerat Mau innovations verifieringsprocess.
