Stöd för studenter

Stöd för
studenter

Innovation och entreprenörskap är mycket mer än bara nya idéer. Det är begrepp som innefattar allt ifrån att starta ett företag till att utveckla en personlig handlingskraft. Ibland likställs denna handlingskraft med kreativitet, att se möjligheter som ingen sett förut, eller att förbättra något som helt enkelt behöver förbättras för att tiden har förändrats. På Malmö universitet uppmuntrar vi alla delar av innovation och entreprenörskap och arbetar med att främja nyfikenhet och utforskande tankesätt.

Nyfikenhet är första steget

Du behöver inte ha en idé för att få stöd i innovation och entreprenörskap vid Malmö universitet. Stödet riktar sig till dig som är nyfiken på att lära dig mer om entreprenörskap, innovativa projekt eller till dig som undrar vilka utbildningasprogram och kurser som erbjuder moment inom innovations- och entreprenörskap.

Tre studenter som idéutvecklar tillsammans.

Är du på jakt efter motivation för att satsa på en idé du har?

Många studenter startar sin entreprenöriella eller intraprenöriella resa på Drivhuset. Nu har de skapat ett inspirerande bibliotek, en källa av motiverande beskrivningar från andra studenter som förverkligat sina idéer. Oavsett om du vill utveckla en produkt, metod, ideell verksamhet eller rent utav en bättre värld, hitta motivationen du behöver nedan.

Secondhand-möbler finner nya hem genom cirkulär uthyrning

För att optimera resursanvändingen av möbler startade studenterna Vaishnavi Srinivasan, Max Pangerl and Jed Manguera den cirkulära uthyrningstjänsten Cohabit.

Ta del av deras resa och hur Leapfrogsstipendiet hjälpte dem att förverkliga sin idé.

Bild på utsidan av Drivhuset på Niagara

Drivhuset Malmö

Drivhuset erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som är student vid Malmö universitet. De hjälper dig i uppstarten av ditt projekt och utvecklingen av din idé. Genom olika kostnadsfria aktiviteter, evenemang och workshops erbjuder Drivhuset Malmö rådgivning, verktyg, inspiration och nätverksmöjligheter.

Bild på Irene Atance

Från kaffesump till kroppsskrubb – Sveriges första cirkulära hudvårdsmärke föddes i Malmö

Irene Atance, alumn från Malmö universitet och grundare av Go Cirkulär AB,
berättar om sin entreprenöriella resa.

Mau Holding

Mau Holding är Malmö universitets holdingbolag och en del av universitetets innovationsverksamhet. Mau Holdings uppdrag är att arbeta för att kunskap kommer samhället till nytta – att skapa nya bolag baserade på kunskap och forskningsresultat från Malmö universitet som bidrar till ett hållbart och jämlikt samhälle. 

När ditt projekt är moget för att kommersialiseras erbjuder Mau Holding dig som är student vid Malmö universitet en plattform att växa från. Med kapital, kunskap, partners och nätverk, tar de din idé till bolag. För att bedöma om ditt projekt är kommersialiserbart och därmed redo för Mau Holding ska projektet först ha passerat Mau innovations verifieringsprocess.

Interiörbild på Niagara med studentsiluetter.