Hoffice

COWORKING PÅ STORM

Flytta din arbetsplats till Storm för en dag! Hoffice är ett tillfälle att testa ett nytt arbetssätt, träffa nya kollegor och stärka den kollegiala gemenskapen över avdelningsgränser.

Obs! På grund av flytt arrangeras inga Hoffice för tillfället.

Anställda på Malmö universitet deltar i en workshop på Storm.

Vad är Hoffice?

Hoffice är en idé som föddes ur frilansares behov av att ha en arbetsplats att gå till. På Storm gillar vi tanken på att jobba tillsammans, men utan störningsmoment. Därför utvecklade vi vår egen variant, anpassad för alla oss som arbetar och studerar vid Malmö universitet.

Hofficedagen är inspirerad av pomodoro-metoden och erbjuder en lustfylld och annorlunda arbetsdag med fokuserade arbetspass varvat med gemensamma pausaktiviteter. Grundprincipen för arbetsdagen är 45 minuters arbete, följt av 15 minuters paus. Inför varje arbetspass sätter du ett mål för vad du vill hinna med och arbetar distraktionsfritt mot målet.

Pauserna är viktiga för att hålla koncentrationen uppe under hela dagen. För att koppla bort jobbet och tanka på med ny energi inleds därför varje paus med med en 5 minuters gemensam aktivitet.

Pausaktivitet

Genom att varva arbetspass med pauser främjas produktiviteten och kreativiteten, samtidigt som våra andra mänskliga behov tillgodoses. Under Hoffice är varje paus 15 minuter. De första 5 minuterna syftar till att koppla bort arbetet och ta hand om kropp och själ. Detta gör vi t.ex. genom en kort stretching, avslappning, gympa eller annat roligt. De resterande 10 minuterna ägnar vi sedan åt att prata med kollegor eller gå ut och ta en nypa luft.

Om du är du intresserad av vilka pauser vi brukar köra eller söker inspiration för egna pauser – här har vi samlat våra favoriter på Youtube.

Verksamhetsplanera eller skriv ansökningar med Hoffice-metodiken


Utgå från principen med 45 minuters arbete och 15 minuters paus, men sätt gemensamma delmål för arbetspassen. Under dagen kan ni med fördel blanda workshopmoment med tysta arbetspass. Ni kan exempelvis ägna de två första passen åt att komma överens

om vad som behöver göras och vem som ansvarar för vilken del och därefter arbeta självständigt i tystnad. Avsluta Hofficedagen med ett pass där ni stämmer av och planerar ert kommande arbete.